Επιστολή απερχόμενου ΔΣ 2014-2017

Συνάδελφοι, συναδέλφισες, μέλη του ΠΤ Κρήτης της ΕΝΕ,

Εκ μέρους του απερχόμενου Δ.Σ του ΠΤ Κρήτης  και ως απερχόμενος πρόεδρος του Π.Τ. Κρήτης και μετά από 6 χρόνια συμμετοχής στο όργανο, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλα τα μέλη του ΔΣ για την άψογη, αδιάκοπη και δημιουργική συνεργασία μας, στην επίτευξη των στόχων που είχαμε θέσει. 

Κυρίως όμως θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον νοσηλευτικό κόσμο της Κρήτης για την στήριξη, συμπαράσταση και συμμετοχή του σε όλες τις δραστηριότητες του ΠΤ.

 Σε μια περίοδο κρίσης και με γνώμονα πάντα την αναβάθμιση του επαγγέλματος και την προάσπιση του θεσμικού και επιστημονικού ρόλου του Έλληνα Νοσηλευτή, καταφέραμε να διατηρήσουμε ένα τμήμα όχι μόνο οικονομικά και λειτουργικά βιώσιμο, αλλά και με ιδιαίτερη δυναμική σε θεσμικό, επαγγελματικό και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Στο διάστημα που πέρασε, αναπτύχθηκε πλούσια σειρά δράσεων και συνεργασιών με δημόσιους (όπως Δήμο Ηρακλείου, 7η ΥΠΕ, Περιφέρεια Κρήτης, Αρχιεπισκοπή, Νοσηλευτικά και Εκπαιδευτικά  Ιδρύματα κα) και ιδιωτικούς και κοινωφελείς  φορείς (σύλλογοι ασθενών, γιατροί του Αιγαίου κλπ).

Στο πεδίο των εθελοντικών δράσεων οργάνωσε και λειτουργεί ήδη από το ΔΣ της περιόδου 2011-2014 το «Κέντρο Νοσηλευτικής Φροντίδας Συμβουλευτικής και Εκπαίδευσης» παρέχοντας φροντίδα σε ανασφάλιστους και άπορους ασθενείς και προγράμματα αγωγής  Υγείας  σε Φορείς και Οργανισμούς.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων  διοργανώθηκαν  σεμινάρια, ημερίδες, κλινικά φροντιστήρια, ενώ για πρώτη φορά διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, με μεγάλη επιτυχία,  το 9ο Πανελλήνιο και 10ο Πανευρωπαϊκό συνέδριο της ΕΝΕ.

Στον τομέα των συνθηκών εργασίας, το 5ο  ΠΤ Κρήτης είχε σειρά επαφών με επιστημονικά τεκμηριωμένη παρουσία και με στόχο την προάσπιση του νοσηλευτικού επαγγέλματος καθώς και την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού (δελτία τύπου, συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ, παρεμβάσεις σε θεσμικά και διοικητικά όργανα όπως ΥΠΕ, Διοικήσεις Νοσοκομείων, εργασιακοί φορείς κλπ) θέτοντας θέματα που αφορούν την στελέχωση και τις συνθήκες εργασίας του Νοσηλευτικού προσωπικού, την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας, την κινητικότητα το καθηκοντολόγιο , τις κρίσεις και την αξιολόγηση των νοσηλευτών κλπ. Παράλληλα ανταποκρίθηκε με νομική συνδρομή σε μέλη που απεύθυναν αιτήματα προς το επιμελητήριο.

Μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί το 5ο ΠΤ Κρήτης της ΕΝΕ (www.enekritis.gr) γίνεται ενημέρωση για όλες τις δράσεις του επιμελητηρίου. Επίσης στα πλαίσια διαφάνειας της λειτουργίας του ΠΤ αναρτώνται στην ιστοσελίδα όλες οι αποφάσεις και δράσεις του ΔΣ.

Περαιτέρω το Διοικητικό Συμβούλιο του 5ου  Π.Τ. της Ε.Ν.Ε., ακολουθώντας μια συνετή και απόλυτα διαφανή διαχείριση των οικονομικών πόρων,  περιόρισε στο ελάχιστο κάθε μορφής σπατάλη, μέσω της οποίας κατάφερε να ισχυροποιήσει την οικονομική του αυτοτέλεια, αφήνοντας στα αποθεματικά του ταμείου το ποσό των 30.462,95 ευρώ  (διαθέσιμο υπόλοιπο 31/10/2017) σε καταθέσεις στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Τέλος να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, εύχομαι  καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο έργο τους, ανεβάζοντας τον πήχη ακόμη πιο ψηλά, προς όφελος όλων των νοσηλευτών αλλά και της κοινωνίας.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους του απερχόμενου Δ.Σ. του 5ου ΠΤ Κρήτης της ΕΝΕ

Σταυρουλάκης Στέλιος

Απερχόμενος Πρόεδρος