Στην σημερινή εποχή η γνώση είναι δύναμη

Στην σημερινή εποχή η γνώση είναι δύναμη, πολύ δε περισσότερο η εξειδικευμένη γνώση!

Σήμερα είχα την μεγάλη τιμή να παρά βρεθώ, στη ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ των ΤΙΤΛΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ επειγουσας και εντατικής Νοσηλευτικης και Δημόσια Υγείας και Κοινωτικής Νοσηλευτικης και συγχαρώ απο κοντά τους ειδικευμένους πλέον συναδέλφους εκπροσωπώντας τους Νοσηλευτές όλης της Κρήτης.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε ως επιμελητήριο να στεκόμαστε περήφανα όρθιοι, να είμαστε κοντά στα προβλήματα και στους συνάδελφους, να διεκδικούμε λύσεις, να προάγουμε την υγεία και την Νοσηλευτική και για αυτό είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι σήμερα για τους συνάδελφους που έλαβαν την νοσηλευτική ειδικότητα, τους συναδέλφους που στέκονται μπροστά, που εκπαιδεύονται και κάνουν το καθήκον τους με συνέπεια και ευσυνειδησία προς στο συνάνθρωπο, που κάνουν τις προκλήσεις ευκαιρία για μάθηση, που εκμηδενίζουν την απαξίωση, που  ορθώνουν το ανάστημα τους με  γνώσεις, αξία και ήθος.

Τα εμπόδια στον επαγγελματικό στίβο είναι πολλά ωμός είμαστε πεπεισμένοι για την επιτυχία όλων των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τις στέρεες βάσεις και την εκπαίδευση που έχουν πάρει  σε συνδυασμό με την υψηλή αυτοπεποίθηση  που τους διακατέχει.

Κύριος στόχος των Νοσηλευτων είναι η αγωγή και προαγωγή της υγείας των συνάνθρωπων μας αλλά και μια υγιής κοινωνία που θα ενσωματώνει όλα τα ωφέλιμα στοιχεία της νέας εποχής και θα διατηρεί τις ηθικές αξίες προηγούμενων εποχών που τόσο έχουμε ανάγκη.

Τα εμπόδια που  συναντάμε όλοι οι Νοσηλευτές είναι πολλά... οφείλουμε όμως και πρέπει να τα ξεπερνάμε, να βγαίνουμε νικητές, καθώς η υγειά όλων είναι στα χεριά μας

Εδώ θα μου επιτρέψετε να δανειστώ μια φράση του Henry Ford, του ιδρυτή της γνωστής βιομηχανίας αυτοκινήτων και πατέρα της διοίκησης παραγωγής: «τα εμπόδια είναι εκείνα τα φοβερά πράγματα που βλέπει κανείς, όταν παίρνει τα μάτια του από τον στόχο». Εύχομαι λοιπόν να κρατάμε όλοι οι Νοσηλευτές πάντα το βλέμμα μας σταθερά στους στόχους μας.

Και πάντα να θυμόμαστε ότι η Νοσηλευτική είναι ιερό λειτούργημα και έχει να κάνει με το πολυτιμότερο αγαθό, την υγειά !

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που σήμερα ολοκλήρωσαν την ειδίκευση τους, στους καθηγητές -συντονιστές, την 7η ΥΠΕ και τα στελέχοι της που αγκάλιασαν ολη αυτή την προσπάθεια αλλά και όλους όσους συνέβαλαν  στην επιτυχία της.