Κλινική Εθνογραφική Αφηγηματική Συνέντευξη

Εντατική εκπαίδευση στη χρήση της καινοτόμου

‘Κλινικής Εθνογραφικής

Αφηγηματικής Συνέντευξης’

Στις 2, 3, και 4 Οκτωβρίου, η Σχολή Επιστημών Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.), θα φιλοξενήσει την ετήσια συνάντηση των συντελεστών του προγράμματος
 
Multicultural Study of Trauma Recovery (MiStory)
 
Το MiStory είναι ένα διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα που συντονίζεται από την αναπληρώτρια καθηγήτρια του πανεπιστημίου Michigan, Σχολή Νοσηλευτικής, Denise Saint Arnault, PhD, RN και έχει στόχο να κατανοήσει την διαδικασία της επούλωσης και αποκατάστασης από το τραύμα σε γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία, μέσα από μια διεθνή προοπτική.
 
Στο MiStory συμμετέχουν καθηγητές και ερευνητές από τα Istinye University και Istanbul University της Τουρκίας, το University of Akureyr της Ισλανδίας, το Spiru Haret University της Ρουμανίας, το Padua University της Ιταλίας, το Tampere University της Φινλανδίας, το University of Haifa του Ισραήλ, το University of Tokyo της Ιαπωνίας, το Chungnam National University της Νοτίου Κορέας, τα University of Pennsylvania και University of Michigan των ΗΠΑ, και την ΜΚΟ Safe Ireland της Ιρλανδίας.
 
Παράλληλα με την συνάντηση των συντελεστών του MiStory, θα πραγματοποιηθεί εντατική εκπαίδευση σε περιορισμένο αριθμό επαγγελματιών υγείας - ψυχικής υγείας στη χρήση της καινοτόμου ‘Κλινικής Εθνογραφικής Αφηγηματικής Συνέντευξης, (CENI)’ (www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5663235/).
 
Η CENI είναι η αφηγηματική συνέντευξη που χρησιμοποιείται στη μελέτη MiStory, ωστόσο οι επαγγελματίες από τη νοσηλευτική, την κοινωνική εργασία και την ψυχολογία την χρησιμοποιούν ως τρόπο συλλογής ολοκληρωμένων ψυχοκοινωνικών δεδομένων από τα άτομα που έχουν υποστεί τραύμα.

Από πολιτισμική άποψη είναι ευέλικτη και πλούσια σε λεπτομέρειες.
 
Η εκπαίδευση είναι ΔΩΡΕΑΝ και θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα στις 7, 8 και 9 Οκτωβρίου, 4.30 -7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του εργαστηρίου Τοπικής Κοινοτικής Ανάπτυξης (1ος όροφος) της Σχολής Επιστημών Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.
 
Για κάθε συμμετέχουσα θα υπάρχει φάκελος με την δομή της συνέντευξης μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα, και το συνοδευτικό υλικό (body map / χάρτης σώματος, life-line / η γραμμή της ζωής, κάρτες συναισθημάτων).
 
Καθώς οι θέσεις είναι μόνο 10, όσες ενδιαφέρεστε σας παρακαλώ να στείλετε email στο gkrits@hotmail.com (Γιώργος Κριτσωτάκης) μέχρι την Δευτέρα 30 - 09 - 2019, στις 14.00, εκδηλώνοντας πρόθεση συμμετοχής.
 
Η ερευνητική ομάδα του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Νικολέτα Ράτσικα, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινοτικής Κοινωνικής Εργασίας

Κλειώ Κούτρα, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας Δημόσιας Υγείας

Γιώργος Κριτσωτάκης, Επίκουρος Καθηγητής Νοσηλευτικής Δημόσιας Υγείας