Οδοιπορικό στην Υγεία - Αιθιοπία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση του 5ου ΠΤ της ΕΝΕ 'Οδοιπορικό στην Υγεία - Αιθιοπία' την Πέμπτη 22-11-2018 στο Καφέ Μπισκότο σε συνεργασία με το Γραφείο Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ Κρήτης και το Εργαστήριο Επιδημιολογίας, Πρόληψης και Διαχείρισης Νοσημάτων, Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Κρήτης

Οι ομιλητές της εκδήλωσης, από τα αριστερά προς δεξιά: 

Ο Σπύρος Αποστολάκης, ΤΕΙ Κρήτης.

Η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη, συντονίστρια της συζήτησης.

Η Ειρήνη Δήμου, Επίκουρος Καθηγήτρια, Επιστ. Υπεύθυνη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ Κρήτης.

Η Ντανιέλα Μαρούδα, Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Έδρα Jean Monnet για την Αλληλεγγύη στην ΕΕ. 

Ο Γιώργος Κριτσωτάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Νοσηλευτικής, ΤΕΙ Κρήτης, και Πρόεδρος του 5ου ΠΤ Κρήτης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Η δημοσιογράφος Μαίρη Καριωτάκη συντόνισε αποτελεσματικά τη συζήτηση και έθεσε καίριες ερωτήσεις στους ομιλητές.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, 5ο ΠΤ Κρήτης, Βαγγέλης Παπαδάκης, χαιρέτισε την εκδήλωση και ανέφερε τη σημασία συνεργασίας των επιμελητηριακών φορέων με τα Νοσοκομεία και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Η Ειρήνη Δήμου, Επίκουρος Καθηγήτρια, Επιστ. Υπεύθυνη του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων του ΤΕΙ Κρήτης παρουσίασε εκτενώς το πρόγραμμα της Διεθνούς Κινητικότητας και την Διεθνή Εβδομάδα 2018 του ΤΕΙ Κρήτης.

Η Ντανιέλα Μαρούδα, Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Έδρα Jean Monnet για την Αλληλεγγύη στην ΕΕ, μίλησε για το που βρισκόμαστε σήμερα σε σχέση με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με αφορμή τα 70 χρόνια της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Η Βιβή Βιτσαξάκη εκπροσωπώντας τους Νοσηλευτές/τριες και το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο ΠαΓΝΗ περιέγραψε πολύ γλαφυρά, συγκινητικά και όμορφα την εμπειρία τους με τον πρώτο υπότροφο του ΤΕΙ Κρήτης από την Ουγκάντα. 

Οι Σπύρος Αποστολάκης και Γιώργος Κριτσωτάκης, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους μέσα από τις περιγραφές και τις φωτογραφίες τους στην κοινωνία, την ιστορία, το σύστημα εκπαίδευσης και υγείας της Αιθιοπίας, στο πλαίσιο της 1ης αποστολής του ΤΕΙ Κρήτης στο Πανεπιστήμιο Mekelle.

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες συντρόφευσαν την παρέα μας την Πέμπτη το βράδυ.

Δείτε το αρχικό ρεπορτάζ στη Νέα Κρήτη